Биткойн може да достигне $ 40 000, ако бичия пазар продължи

Цената на биткойните може да се насочи към нови висоти, ако пазарът на криптовалута избере посока нагоре според анализаторите.

Биткойн може да достигне до $ 40 000 USD, според анализатор на криптовалути, след коледното рали.

Цената на биткойните разби рекордно високите стойности на Коледа, за да достигне $ 24 000 USD, преди да скочи още по-високо, за да достигне $ 28 000. Безпрецедентната височина спадна отново до все още бичите 26 500 щатски долара и експерти предполагат, че може да се повиши отново.

Мнозина посочват няколко фактора за този пазар. Най-забележителен е институционалният интерес, който пазарът на криптовалути наблюдава през годината. По време на бичия пазар през 2017 г. инвеститорите бяха индивидуални търговци и инвестициите на дребно стимулираха ралито. Настоящото рали обаче е раздвижено от новата вълна на институционално приемане с фирми като Grayscale и MicroStrategy, добавящи значителни количества биткойн и криптовалута към техните активи под управление.

Продажба на биткойни преди ралито

Преди ралито търговците продаваха биткойни, премествайки своите притежания на фючърсните борси. В резултат на това Биткойн и крипто пазарът се сблъскаха с краткосрочни търговци, които продаваха, докато Биткойн се приближаваше до предишните рекордни цени. Това означаваше, че цената на Биткойн се бори да пробие бариерите на съпротива, близка до предишната си висока цена за всички времена, малко под $ 20 000 USD. Когато биткойнът излезе над границата от $ 20 000 обаче, токенът пое посока да нагоре.

Може ли Биткойн да направи ново рали?

Според анализатора на криптовалутите Михаел ван де Попе, ако Биткойн се задържи на гребена на вълната, цената на криптовалутата може да достигне $ 40 000 USD и по-висока. Ако биткойнът успее да пробие следващата бариера на съпротива и да продължи да нараства, бихме могли да разгледаме монументален бик, изпълнен в близко бъдеще:

Източник

Leave a Reply