Биткойн: Коя компания е най-вероятно да последва стъпките на Тесла?

Вчерашните събития бяха крайъгълен камък към по-голяма криптоиндустрия, след като Тесла се превърна в първата компания от Fortune 500, която обяви успешната си покупка на Биткойн. Нещо повече, инвестицията на Тесла в размер на 1,5 милиарда долара в Биткойн подхрани незабавен скок в търсенето, изпращайки цената на водещата криптовалута на пазара до нов рекорд от 48 025 долара.

Иронично, пазарната капитализация на Биткойн вече надмина тази на Тесла, което я прави 7-ият най-голям актив по пазарна капитализация в световен мащаб. Любопитното е, че цената на акциите на Тесла се повиши с малко над 1,3% през последните 24 часа, докато акциите на компаниите с по-ниска капитализация, но по-широко свързани с Биткойн се увеличиха с над 20% за същия период от време.

Как да купя Биткойн?

Тези акции понякога се наричат „Биткойн акции“ от някои търговци, като цените им често се събират в тандем със следващите съобщения на Биткойн, които обикновено водят до скокове в цената на криптовалутата. От тях MicroStrategy е нараснал с 19%, GBTC е нараснал с 16%, а Marathon Patent Group е нараснал с 34% през последните 24 часа.

Източник: CoinGecko

Боби Онг беше един от многото, които коментираха темата „Кой ще бъде следващият.“ Изпълнителният директор на CoinGecko каза пред AMBCrypto, че Биткойн инвестицията на Тесла „е дошла много по-рано от очакваното“. Към този момент има 19 публично търгувани компании, които държат 104 530 BTC, цифра, която представлява около 0,57% от общото предлагане на Биткойн.

Според изпълнителния директор:

„Според мен следващата компания, за която трябва да внимаваме, ще бъде Туитър. Неговият главен изпълнителен директор Джак Дорси е известен поддръжник на биткойните.“

Тъй като Dorsey’s Square Inc. вече е закупил Биткойн на стойност 50 милиона долара през 2020 г., Онг очаква Туитър да поеме водещата роля.

„След това очаквам други големи технологични компании като Facebook, Alphabet и Amazon да инвестират в Биткойн.“

Какво означава това? Е, това може да означава нова вълна от инвестиции в Биткойн, не само от институции.

Според изпълнителния директор на CoinGecko, с увеличаване на собствеността на големите институции, широката общественост ще започне да има повече вяра и доверие в биткойните. Това може да проправи пътя за нова вълна от инвестиции на дребно.

Подобно чувство изрази и изследователският екип в Бинанс. Според тях:

„Тесла използва 8% от своите парични наличности за закупуване на BTC и те вече са закупили BTC, така че текущата пазарна реакция се ръководи от търговията на дребно, а не е реакция от купуването на Тесла.“

Източник

Leave a Reply