Как Биткойн и Сатоши Накамото промениха света

Как Биткойн и Сатоши Накамото промениха света

Биткой е най-важното изобретение на 21-ви век. Първата глобална и приобщаваща финансова система. Първият досега неконтролируем актив. Всяко човешко същество има право на неконтролируема собственост.

Отвъд бума на блокчейн, оформящ бъдещето на софтуерните ценности с отворен код и волята на софтуерните инженери и предприемачите да вършат добро в света с нови технологии и съвместни продукти.

Знам кой е Сатоши Накамото, каза Макафий

Това движение няма националност, етническа принадлежност, доктрина, но е глобално движение към по-добри системи на управление, финансов обмен, инвестиции и етични иновации.

Цифровите активи привличат талантливи  софтуерни разработчици в световен мащаб, dApps променят бъдещето на начина, по който разпределените счетоводни книги могат да се мащабират, а публичните блокове показват невероятен потенциал за създаване на ценни екосистеми, които биха могли да предизвикат виждането ни за бъдещето.

Попитайте ни за хардуер за добив на криптовалути тук.

Сатоши Накамото не е истински човек. Сатоши Накамото е псевдонимът на създателя на биткойна. На 31 октомври 2008 г. се появи книга, озаглавена „Bitcoin: Система за електронна парична система“ (Peer-to-Peer Electronic Cash System). Светът 10 години по-късно не е същия. Дори във времена на сътресения потенциалът на неща като стабилни коини и правото на неприкосновеност на личния живот и алтернативи за инвестиране в излезлите от употреба финансови системи се появяват дори и за най-скромните граждани на света.

Седем години, откакто Сатоши спря да публикува в интернет и се отдалечи още повече в анонимност, тази концепция за „децентрализация“ създава авангардни нови бизнес модели, стимулиращи новосъздадени компании от Швейцария до Китай, Малта, Сингапур.

Bitcoin стои зад надеждата за по-добър свят

Coinmarketcap казва, че по време на писането на статията, криптовалутите имат 203,4 милиарда долара пазарна капитализация. Но това не е истинската стойност на цифровите активи. Истинската стойност е надежда. Биткойн осигурява рамка за свят на по-свободна воля, повече възможности за избор и повече възможности за човечеството да създава технологии, които да направят света по-добро място.

Биткойн не е продукт, а философията на всичко, което идва след това. Няма значение колко портфейла има Биткойн или колко ежедневно активни разработчици има Ethereum, или че ICOS са в упадък. Има значение, че софтуера с отворен код (OSS) се приближава с ценностите на децентрализацията, за да направи по-малко авторитарен и изопачен финансов свят – свят на огромно неравенство в богатството, където алчността и експлоатацията са движещите сили на капитализма, иновациите и технологичното сближаване.

Сатоши Накамото ни даде друг модел за това как да бъдем човеци.

Биткойн не може да бъде регулиран или потискан, или „погълнат“, защото е символ за глобална промяна в стойностите.

Това е фундаментално, защото младите хора изпитват жажда за напредък, който ги води.

Биткойн не е просто вирус, той даде бъдещето на кодекса, технологиите и самата ни концепция за парите, цифровите активи и сътрудничеството, както и нови рамки и обхват на хора като инженери, потребители – като хора.

Bitcoin е по-стабилен от FANG

На 10-ия си рожден ден, нека се фокусираме върху това, което стана Биткойн. През последните седмици той се превърна в по-стабилен актив в сравнение с акциите на FANG (Facebook, Amazon, Netflix и Google).

Дори и ако се погледне на годишна база, той е ужасно стабилен. Какво казва това за бъдещето на цифровите активи? Тъй като знаем, че всички криптовалути са свързани с цената на Bitcoin.


Kosmos Research, Coinbase, NASDAQ

Цифровите активи могат да имат ярко бъдеще, особено след като се смята, че следващата глобална рецесия ще бъде на път да се случи в края на 2019 или 2020 г. Биткойн е цифровото злато от 2018 г., което може да стане по-надеждно в периоди на икономическа несигурност.

# BitcoinAt10 демонстрира взаимосвързаната реализация на това, което Bitcoin има предвид за света.

Попитайте ни за хардуер за добив на криптовалути тук.

Ако Bitcoin реагира на финансовата криза от 2008 г., през 2018 г. това е двигател на глобалните иновации, като дори централните банки по целия свят обмислят как да изграждат системите си за фиат валути чрез блокчейн.

Накамото вярваше, че биткойна може да осигури решение. Десет години по-късно изглежда, че е бил прав. Изгледите за дигиталните активи и цялата екосистема, която го заобикаля, имаха своя голям взрив с биткойн. Неговата изключително оптимистична перспектива за бъдещето на dApps, интелигентните договори, публичните блокчета и приемането на блокчейна в световен мащаб.

Раждането на биткойна в дълбините на финансовата криза не е изненадващо. Като феникс от пепелта, криптовалутите с всичките им противоречия, ни помагат да преосмислим обществото, банковото дело, парите, властта, рисковия капитал, обличането, обмена, цифровите активи, управлението, технологиите и бъдещето като цяло.

Трябва да предвидим това, което може да стане. Вече не става въпрос за Биткойн, а за нас.

Традиционната финансова система се нуждае от осъвременяване, капитализмът се нуждае от дефрагментиране, демокрацията се нуждае от повече прозрачност, рекламата се нуждае от по-голяма децентрализация и технологията се нуждае от по-голяма корпоративна социална отговорност. Bitcoin, blockchain и цифровите активи са другари по този път.

Bitcoin не е революция, а просто пренасочване към по-голямо удобство с цифрови активи. Ако хартията на Сатоши Накамото постигна това само за 10 години, какво ще направи тя през следващите 20 години? Блокчейн историци и футуристи като мен размишляват върху тези въпроси.

Източник

Leave a Reply