Биткойн е по-привлекателен от златото и ETF за американците според проучване

Сравнявайки гражданите на САЩ и Япония, проучване разкрива, че американците са много по-привлечени от криптовалутите, отколкото от златото и ETF.

Месеци след като руските участници в проучването поставиха Биткойн над златото по отношение на атрактивните инвестиционни активи, това направиха и инвеститорите от САЩ. Неотдавнашното проучване на BitFlyer за възприятието на хората за крипто индустрията също показа, че базираните в Япония инвеститори имат значително по-негативно мнение в сравнение с гражданите на САЩ.

Американците предпочитат BTC вместо злато и ETF

Основана през 2014 г., bitFlyer е сред най-големите базирани в Япония борси за криптовалути. Частната компания се обърна към над 3000 души със седалище в САЩ и Япония, за да преразгледа техните настроения към индустрията на цифровите активи и техните инвестиционни подходи.

Крайните резултати, споделени с CryptoPotato показаха, че базираните в САЩ участници са поставили акциите като най-предпочитани инвестиционни активи (54%). В същото време обикновено считаните за по-безопасни опции от 401к и сертификати за депозити са на второ място с 35%.

Недвижимите имоти заеха третото място с 31%. Интересното е, че Биткойн и другите криптовалути следват точно зад недвижимите имоти с 30%. Това е по-високо място от взаимните фондове, като ETF и индексните фондове, с 29% и облигациите (22%).

Заслужава да се отбележи, че цифровите активи са привлекли почти два пъти повече гласоподаватели, отколкото стоки като злато и сребро.

Златото се срива, всички пари отиват в крипто според Джим Креймър

„Криптовалутите са два пъти по-популярни от златото, а също така са и четвъртият най-популярен актив, тъй като 30% от американците вярват, че това ще бъде привлекателна възможност за инвестиция. В Япония криптото е петият най-популярен актив, тъй като хората предпочитат други инвестиционни инструменти като взаимни фондове и валута.“ – се заключва в доклада.

Както беше съобщено през октомври 2020 г., подобно заключение дойде от най-голямата държава в света по суша. Участниците в руското проучване поставиха криптовалутите като 5-то най-предпочитано средство за инвестиции, докато златото се класира на 6-то място.

Американски позитивизъм срещу японски негативизъм

Проучването също така отбелязва, че повечето американски и японски участници са чували за криптовалутите. Въпреки това има значителна разлика между техните настроения и честотата на възприемане.

Например 15% от американските участници отговориха, че в момента използват различни цифрови активи за покупка, продажба или просто притежаване на дялове. Процентът в Япония е само 4%.

Освен това над три четвърти от хората, които са чували за криптовалути в САЩ, имат положителни настроения, докато близо 80% от японците имат негативно възприятие.

„Подобно на инвестициите, настроението към криптовалутите е много по-позитивно в САЩ, отколкото в Япония. 76% от респондентите в САЩ, които са чували за криптовалути, имат положително схващане за криптовалутите като инвестиция, докато в Япония резултата е напълно противоположен.

Източник

Leave a Reply