Големият бразилски брокер XP открива платформа за търговия с криптовалути

Бразилският брокер XP стартира днес своята платформа за търговия с криптовалути Xtage.

Платформата използва технологията на Nasdaq.

Продуктът на XP се присъединява към други фирми, които през последните седмици стартираха платформи за търговия с криптовалути в Бразилия, включително Nubank, PicPay и BTG Pactual .

Най-големият бразилски брокер XP е най-новата финансова компания в страната, която предлага на клиентите си възможност да търгуват с криптовалути, като платформата Xtage стартира днес. 

Ръководителите на XP удариха камбаната при откриването на борсата Nasdaq тази сутрин в Ню Йорк и разкриха, че платформата вече е достъпна за потребителите на мобилното ѝ приложение, които искат да търгуват с биткойни и етери. 

Клиентите на XP ще могат да търгуват с криптовалути, използвайки същото приложение, което вече използват, заяви главният изпълнителен директор на Xtage Маркос Хори по време на събитието на откриването. Компанията е получила „тонове искания“ от своите клиенти да започнат да инвестират в криптовалути в рамките на съществуващата екосистема на XP, каза Хори, като отбеляза, че те са искали да работят с компания, в която вече са имали повечето от своите инвестиции.

XP има повече от 3,6 милиона активни клиенти и за първи път обяви плановете си да пусне Xtage през май. 

Няколко други известни бразилски банки и финтех компании стартираха функции за търговия с криптовалути през последните няколко седмици.

Най-голямата инвестиционна банка в Латинска Америка, BTG Pactual, най-накрая стартира дългоочакваната си криптоплатформа Mynt преди няколко седмици, съобщи CoinTelegraph Brasil на 26 юли. В актуализация в LinkedIn тази вечер ръководителят на отдела за дигитални активи на BTG Pactual Андре Портильо заяви, че BTG напълно е отворила Mynt за пазара днес, след като през май първо представи платформата на ограничена група. BTG, която отдавна подкрепя криптовалутите, за първи път обсъди плановете си за пускане на Mynt през септември миналата година и се надяваше функцията да заработи преди края на 2021 г.  

На 10 август бразилското финтех приложение PicPay също потвърди, че неговата платформа за търговия с криптовалути, задвижвана от Paxos, вече е налична. 

Еднорогът в областта на цифровото банкиране Nubank също стартира платформа за търговия с криптовалути, наречена Nucripto, в края на юни. До 26 юли тя вече беше привлякла 1 млн. клиенти към новия продукт. Mercado Libre (известна като Mercado Livre в Бразилия) също заяви, че е достигнала 1 млн. потребители за собственото си криптопредложение по-рано тази година. 

Бележка на редактора: Тази история беше актуализирана, за да се включи допълнителен контекст относно стартирането на криптоплатформата на BTG Pactual.

Източник: https://www.theblock.co/post/163649/major-brazilian-broker-xp-opens-crypto-trading-platform?utm_source=cryptopanic&utm_medium=rss

Leave a Reply