Биткойн е кошмар за банките – изпира 2 трилиона долара на година

Една от големите забележителности на Биткойн е способността му да заобикаля банковата система. Предсказващите огромна катастрофа, като например Нуриел Рубини, все още смятат, че BTC работи в полза на до голяма степен безпринципна банкова система, където богатите става по-богати за сметка на бедните. Банките далеч не са непогрешими по своя характер, а броят на последните доклади за скандалите с изпирането на пари нараства.

Биткойн е кошмар за банките – те се страхуват от отчетност

Всяка година банките изпират 2 трилиона долара (над десет пъти общата пазарна капитализация на биткойните) и се страхуват, защото подобна публична книга ще ги направи отговорни. Това беше отбелязано от ентусиастите на Биткойн и криптовалутите Rhythmtrader в долния туит:

Отслабващия долар е добър за Биткойна

Докато милиони американци празнуват четвърти юли, американският президент Тръмп не показва признаци за отказване от икономическата война с останалия свят. Последната Туитър тирада на Тръмп призова американците за масова манипулация с пари. Според него това е което той вижда да правят другите държави.

В очите на президента, Китай и Европа вкарват пари в своите системи, за да се конкурират със САЩ. Според него САЩ трябва да се „конкурират“, като правят точно същото, което ефективно би обезценило долара.

Четете още: JPMorgan: Има 60% шанс за рецесия в САЩ до 2020 г., алтернатива ли са криптовалутите?

Запознайте се с Койнбейз тук

Крипто търговецът Алекс Крюгер отбеляза, че тези действия също ще повишат лихвените проценти и ще предизвикат скок на фондовите пазари.

„Китай и Европа играят голяма игра с манипулации на валута и вкарват пари в тяхната система, за да се конкурират със САЩ. Ние трябва да СЕ ВПИШЕМ или да продължим да бъдем манекените, които седят и любезно гледат, докато други страни продължават да играят своите игри – както са в продължение на много години!

По-слабият долар би бил бичи за Биткойн, тъй като инвеститорите търсят по-безопасен офшорен склад.

Том Лий от Фондстрат също така отбеляза необходимостта Тръмп да вдигне фондовите пазари по-високо, което също би осигурило подкрепа.

Биткойн срещупрането на пари и манипулациите

През последните месеци Биткоинът пламна, което също е свързано с падащия долар и ескалиращата търговска война между САЩ и Китай. Златото също е достигнало шестгодишен връх, тъй като също се разглежда като надежден резерв от богатство далеч от фиатните пари, който лесно се манипулира от правителствата и техните измамни лидери.

Биткойн е кошмар за банките. Публична банкова система, базирана на блокчейн, би разкрила безброй сенчести сделки, които очевидно продължават. В свят, доминиран от банкови скандали, манипулиране на пари и търговски войни, Биткойн изглежда като по-добър залог.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply