Биткойн достигна до първата страница на The Wall Street Journal

Криптовалутите все повече привличат вниманието на масовите медии, като първата страница на днешния Wall Street Journal се обсъжда 80%-ното рали на Биткойн от възстановяването му до петцифрени суми насам.

След като се повиши с 80% за два месеца, Биткойн възвръща медийния интерес към себе си. The Wall Street Journal обсъжда приемането на криптовалутата сред институционалните инвеститори на първата страница на своя брой от 23 ноември.

В доклада се отбелязва, че наскоро Биткойн намери подкрепа от „милиардерите от Уолстрийт“ Пол Тудор Джоунс и Стенли Дракънмилър, заедно с други публични личности, включително водещ на спортно радио.

Статията на вестника идва след затишие в присъствието на Биткойн в основните медии, въпреки нарастването на криптовалутата, стремящо се да тества рядко виждани цени, като същевременно поставя нови рекорди за пазарна капитализация.

В допълнение към значителните инвестиции от мениджъри на хедж фондове и Grayscale Investments, WSJ набляга на нарастващото търсене от страна на инвеститорите на дребно, които вече имат достъп до крипто активи чрез познати компании за финансови услуги.

Купуването на биткойн е било нерентабилно само за 10 дни от историята му

Докладът отбелязва, че обемът на биткойни в приложението Square’s Cash е бил 1,6 млрд. долара през третото тримесечие на 2020 г. в сравнение с 555 млн. долара за цялата 2019 г. Търговската активност на американската борса ItBit също се е повишила, след като е разкрито, че услуги за търговия с биткойни в PayPal ще да се изпълнява през платформата.

През същия ден главният изпълнителен директор на PayPal Дан Шулман прогнозира по време на гостуване в CNBC, че увеличаването на ежедневното приемане на биткойн ще доведе до това, че крипто активите „ще се преместят от клас на активи и повече към валута“, добавяйки:

„Тъй като хартиените пари бавно изчезват като средство за разплащане, централните банки, особено от страна на търговците на дребно, ще трябва да заменят хартиените пари с форми на цифрова фиатна валута.“

Източник

Leave a Reply