Биткойн доближи $ 11,000, Етериум превзе $ 300

Биткойн лятото е тук. Криптовалутата скочи с $ 1000 за един ден, за да достигне $ 10,900 към момента на писане на статията.

В една нощ, която малцина ще забравят, биткоинът прескочи границата от $ 10,000. Докато Европа вероятно беше предимно пияна в петък, Америка се готвеше да се напие, Азия просто се събуждаше и даваше на другите двама трезв шофьор.

След като превзеха $ 10,000, някои мечки се опитаха да го ритнат обратно под линията, но биткойнът остана непоклатим.

Малкият брат се бореше, измъчваше се и се дразнеше, че биткоинът се издига нагоре, докато се изправяше срещу огромната съпротива от 300 долара.

Четете още: Биткойн разби бариерата на $ 10,000, пазарът на криптовалути експлоадира

Така биткойнът отново се повиши до 10 600 долара и се отказа. $ 300 паднаха за да донесат много радост на Етериум, който мина през толкова много през последните 18 месеца.

И така, и двамата се издигат по време на лятното слънцестоене, а главите вече вероятно се обръщат към тях. Дали биткоинът отново ще реве като лъв?

Bitcoin rises, June 2019

Гледайки дневните свещи под лупа, изглежда, че няма съпротива до 17 000 долара.

Така беше последния път. Дали сега отново ще е същото остава да се види, но досега това повишение се дължи на интелигентните пари.

Докато превземахме $ 300 и $ 10,000, това беше причина за радост, но много хора не чувстваха нищо.

Може би повече облекчение, може би някаква надежда. Докато мечките може би се страхуват от това, че остава да се види дали ще последва капитулация за тях.

Това, което най-много искат да знаят, е дали той ще направи голяма U-образна форма, която би се получила, ако се върне до $ 20,000.

Назад във времето, скокът до $ 1000 през 2014 г. и след това отново през 2016 г. направи такава U форма, като накара след това биткоинът да продължи да нараства.

Лятото на надеждата

Най-високата пазарната капитализация на биткойна в историята беше само около 350 млрд. долара. Докато само една компания, Apple, има пазарна капитализация от трилион.

В момента има три компании с пазарна капитализация от около един трилион, като има трима мъже, които имат богатство на стойност 100 милиарда долара.

Това е инфлацията за вас и 2% годишно може да не изглежда много, но има усложняващ ефект.

Ако имате късмет да живеете в страна с инфлация от 2%. В Аржентина и Иран например той е 50% годишно. Във Венецуела вече нямат фиатни пари, така че унищожават всички спестявания, всички пенсии, цялото богатство, освен активи като биткойн.

Това е трагедия, която непрекъснато се повтаря, защото на практика фиатните пари са съветски пари. Политбюро, наречено ФЕД или ЕЦБ или Банката за международни разплащания (БМР), където всички централни банкери се координират, решава на всеки няколко месеца дали да девалвира парите си или да направят търговските банки по-богати чрез увеличаване на дълговото бреме на потребителите чрез увеличаване на лихвените проценти.

Тази система не работи и не може да работи. Политбюро не знае как да определи цената на хляба, така че не знае и цената на парите.

Следователно биткойн, който на този етап е нещо като спестовна сметка с някои допълнителни качества, като липса на условия и правила, а всъщност можете да го преместите, няма банка, която просто да не ви даде парите си, и така нататък.

Четете още: Крипто анализатор: Ние сме в ранните етапи на бичи пазар за Биткойн, който ще шокира хората

Тъй като парите продължават да се обезценяват, в буквално всяка отделна страна с различни темпове, тогава дори и да няма нови потребители, смятате, че стойността на биткойн трябва да се увеличи, тъй като стойността на другите пари продължава да пада.

Информацията обаче пътува много бавно и като много ново нещо, вкарването на главата в торбата с Биткойн не е лесно.

Дори в Европа, дори в Лондон много обикновени хора по улицата нямат идея какво точно е биткойн.

Така че информираността продължава да се разпространява, но само 13% от британците притежават биткоини. Това означава, че е достигната критична точка, но приемането едва е навлязло в институционалната фаза. И това е за Америка, да не говорим за голяма част от останалите страни.

Това означава, че това покачване вероятно се дължи на разумните пари по целия свят, които вероятно се натрупват в този много рядък актив.

Източник

One Reply to “Биткойн доближи $ 11,000, Етериум превзе $ 300”

Leave a Reply