Бинанс стейбълкойн BUSD започва да се търгува на Paxos

На 16 септември, понеделник, криптовалутният пазар Бинанс пусна в обръщение BUSD стейбълкойна, който е официално одобрен от нюйоркският департамент за финансови услуги (NYDFS). Обезпечената в щатски долари дигитална валута се търгува на платформата Paxos и ще бъде вписана на Binance пазара седмицата, която започва на 23 септември.

На Binance пазара, BUSD ще се търгува срещу BitCoin, Binance Coin и XRS. BUSD е вторият стейбълкойн, който Бинанс пуска, първият е BGBP, обезпечен в лири стерлинги.

Четете още: Tether пуска стейбълкойн обезпечен в юани депозирани в белгийска банка

„Пускането на стейбълкойн, одобрен от нюйоркският департамент за финансови услуги (NYDFS) е стратегическа стъпка за Бинанс да може да предлага финансови блокчейн услуги на потребителите навсякъде по света,“ каза финансовият директор на Бинанс, Wei Zhou.

Въпреки че е одобрен от NYDFs, който е пословичен със своята строга регулация, Binance US няма да пусне дигиталната монета в Ню Йорк защото няма BitLicence лиценз.

И все пак, новият стейбълкойн показва, че Бинанс е готов да си сътрудничи с регулаторите, за да може да се разраства в щатите, под марката Binance US. Регистрациите за обмяна на виртуалната валута ще започнат от седмицата, която започва на 23 септември. Бинанс вече е заявил амбицията си да стане пазарът, който предлага най-богат асортимент от токени в Съединените щати.

Източник

One Reply to “Бинанс стейбълкойн BUSD започва да се търгува на Paxos”

Leave a Reply