Бинанс раздава 1,2 милиона долара след ъпдейта си

Обменът на криптовалути Бинанс се готви да остави зад гърба си горчивината от загубата на $ 40 милиона след хакването. Борсата потвърди, че е подновила по-голямата част от услугата си на 15 май. Бинанс раздава 1,2 милиона долара на своите потребители като компенсация.

Бинанс оживя (отново)

Преди около седмица като хакери успяха да заобиколят механизмите за сигурност на Бинанс. Изпълнителният директор на борсата Чанпън Джао каза, че това е било координирана атака. Днес в Бинанс завършват последните си проверки, преди обмена да заживее напълно.

Според последните обяви от страна на разработчиците, търговията и депозитите ще станат достъпни първоначално, а изтеглянето ще бъде извършено скоро след това.

„Бинанс е завършила надстройката на системата и ние ще продължим цялата търговска дейност в 13:00 (UTC)“, се казва в изявление.

Четете още: Бинанс и Койнбейз получават около един милион посещения на ден

От сега до началото на търговията, потребителите ще могат да отменят отворени поръчки, да обработват депозити и да използват други функции, свързани с сметката. Моля, обърнете внимание, че функцията за теглене ще бъде достъпна скоро след възобновяването на търговията.

changpeng zhao cz binance

Разработчиците бяха замразили операциите напълно по-рано в сряда, за да проведат „надграждане на системата“, за което е известно малко.

Жао даваше текущи коментари на последователите си в Туитър през целия процес, с подробни обяснения.

По време на писане на статията търговията бе възобновена. Жао съобщи, че мерките за отстраняване остават в ход поради скок в търсенето.

„Сега трябва да се стабилизира“, пише той в последния си туит.

Потребителие ще си поделят 50 000 BNB

Бинанс обяви още, че потребителите ще получат промоционални предимства като благодарствен жест за тяхното търпение и толерантност към прекъсването на системата след атаката.

Може би предсказуемо, че ще бъде използван многократно популяризирания вътрешен токен на Бинанс, Бинанс Койн (BNB), който сам по себе си скочи със 7% след обявяването.

По време на промоционалния период, който ще тече от рестартирането до 18 май, всеки потребител, който търгува с повече от 1 Биткойн, ще се класира за дял в джакпота от 50 000 BNB (1,26 млн. долара).

За тези, които притежават един от нивата на статус „VIP“ на Бинанс, борсата ще предлага безплатна „промоция“ до следващото ниво безплатно до 22 май.

Четете още: Крипто Гран При: Бинанс Койн води състезанието, а другите криптовалути?

Както съобщава Bitcoinist, въпреки че получиха леко негативна публичност за своя план за провеждане на реорганизация на блоковата верига Биткойн, Жао и Бинанс са успели да отменят пазарните страхове за стабилността на една от най-големите си борси.

По-малката платформа Cryptopia, която загуби около 16 милиона долара през януари, забележимо се справи много по-зле тази седмица, като ръководителите потвърдиха, че са назначили ликвидатори, които биха провели разследване, което може да продължи поне няколко месеца.

Бинанс е покрил загубите си със собствен застрахователен фонд, признава Джао. Според него е малко вероятно да възстановят загубените оригинални биткоини.

Източник

Leave a Reply