Бинанс пуска стейбълкойн, вързан за Биткойн

Криптогиганта Бинанс пуска стейбълкойн, както беше обявено на страницата им. Bitcoin BEP2 (BTCB) е знак на Binance Chain, издаден от Бинанс, където цената е фиксирана към BTC при курс от 1 BTCB = 1 BTC. BTCB е 100% подкрепена от същото количество BTC в техния публичен адрес. Този адрес е напълно прозрачен, за да може всеки да извършва одит по всяко време. Бинанс ще започне с издаване на 9 001 BTCB, с допълнителни подробности на адреса по-долу:

BTC Reserve Address: 3LYJfcfHPXYJreMsASk2jkn69LWEYKzexb

Бинанс обяви, че ще издаде редица крипто-фиксирани монети на Binance Chain (формат на символи BEP2) през следващите дни, започвайки с BTCB, Bitcoin BEP2, свързан с Биткойн.

Как работи?

Обвързаните символи като BTCB са 100% подкрепени от местната монета в резерв, която е Биткойн (BTC) в случая на BTCB. Резервните адреси се публикуват за всеки, който иска да извършва одит. Блокчейнът предлага много по-лесен начин за одитиране на крипто резерв, отколкото традиционния банков баланс. Търговска двойка ще бъде създадена на Binance.com между фиксирания маркер и местната монета, например, BTCB/BTC. Големите поръчки за покупка ще се поддържат на двойката на Binance.com, с ценови спред от около 0.1%. Това осигурява лесен начин за всеки да конвертира от фиксирания маркер обратно в родната монета на Binance.com. Ако тази поръчка за покупка се попълни, ще бъде направена нова поръчка, докато еднаква сума от средствата ще бъде депозирана от адреса на резерва в Binance.com. Сумата на поръчката за покупка и средствата на публикувания резервен адрес ще бъде по-голяма от общото предлагане на фиксирания знак, като се гарантира, че винаги има 100% подкрепа.

Четете още: КойнБейз и Бинанс доминират, ежедневните посетители надвишават 1,2 милиона

Ползи

Основното предимство на предлагането на крипто-фиксирани символи е, че това, разбира се, предоставя на Binance DEX търговците многото монети, които имат свои собствени Блокчейн и не са родни на Binance Chain. С увеличаването на избора на токени, налични за Binance DEX, трябва да има увеличение на обема на търговията и ликвидността, което допълнително ще увеличи полезността на Binance DEX. От Бинанс допълват:

Докато този подход е по-централизиран от другите, ние вярваме, че той осигурява по-висока степен на лекота на употреба за повечето търговци. И повечето търговци вече се доверяват на Binance.com да държат средствата си така или иначе. В сравнение с fiat tethering, крипто може да осигури висока степен на прозрачност, така че всеки да може да одитира резервите публично, по всяко време. Именно заради това, Бинанс пуска стейбълкойн, обвързан с други криптовалути. Ние отбелязваме, че този централизиран подход не е изключителен за кръстосани атомни размени или други децентрализирани подходи, които също могат да се прилагат паралелно. Няколко атомни суап решения вече се разработват, докато пишем това, и ние винаги приветстваме повече разработчици да се присъединят. Насърчаваме проектните екипи да следват този подход и да издават фиксиран символичен знак на собствените си монети на Binance Chain. За монети, вече изброени на Binance.com, ние ще се опитаме най-добре (без гаранция), за да улесним фиксираната / местна двойка.

Такси за търговия

  • В общия случай – 0.1% такса за търговия.
  • По подразбиране, ако държите BNB в сметката си, таксите ви за търговия ще бъдат автоматично извадени от баланса на BNB. При използване на BNB за транзакционни такси се прилага 25% отстъпка от таксата ви за търговия (подлежи на промяна).
  • Таксите за търговия се определят въз основа на обема на търговията за период от 30 дни (в BTC) и баланса на BNB.
  • В 00:00 часа (UTC) всеки ден се изчислява обемът ви на търговия през последния 30-дневен период и текущият Ви баланс на BNB. Вашето ниво на ниво и съответните такси за производител/поемател се актуализират един час по-късно.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

2 Replies to “Бинанс пуска стейбълкойн, вързан за Биткойн

Leave a Reply