Бинанс прави свой собствен децентрализиран Блокчейн, за да предизвика Етериум

От CCN.com: Бинанс, най-големият криптообмен в света с над 10 милиона потребители, пусна свой собствен блокчейн. Основната мрежа на Binance Chain, дългоочакван блокчейн протокол, е насочен към подпомагане на децентрализирания обмен (DEX). Следващата седмица Бинанс ще отвори децентрализираната си борса.

Бинанс Койн (BNB), собствената валута на Binance, ще работи като основна криптовалута на Binance Chain и ще излезе от мрежата на Етериум.

Топ 5 на най-ценните токени в мрежата на Етериум (източник: etherscan.io)

Понастоящем BNB e най-ценната монета на Етериум с пазарна капитализация от $ 2.95 милиарда.

Подгответе се за DEX

Говорейки пред CCN в ексклузивно интервю, екипът на Бинанс каза, че Binance Chain е специално създадена за децентрализирани борси с ниска латентност и висока производителност. Тя предоставя по-ефективен протокол за децентрализирани приложения (Dapps), които изискват по-висок капацитет на транзакциите.

Какво е Блокчейн? Ръководство за начинаещи

Екипът очаква големият капацитет на Binance Chain да привлече повече Dapps и DEX с икономическа свобода, като заяви:

Binance Chain е създадена, за да подпомага издаването и обмена на цифрови активи. Всеки може да добавя нови токени в Binance Chain. Съществуващите символи, които не зависят от интелигентни договори, са добре дошли да мигрират към Binance Chain. Те могат да се обменят в Бинанс и да извлекат ползи от тази ниска латентност и високоскоростна мрежа. Това ще вдъхне по-голяма икономическа свобода и повече проекти, участващи в Binance DEX, ще помогнат за по-нататъшното дългосрочно развитие и равнопоставеност на търговията с крипто-валута.

По време на процеса на стартирането на основната мрежа, BNB, която в момента съществува в Етериум, ще се премести в Binance Chain чрез мрежов комутатор. По този начин блокчейнът на Бинанс също може да се окаже съблазнителен за други крипто-проекти – мнозина, които вече са в мрежата на Ethereum – да мигрират.

В предстоящите дни Бинанс Койн ще бъде прехвърлен на Binance Chain чрез фиксиран брой от 200 млн. токена, а за да се възпроизведе напълно от мрежата на Етериум, ще бъдат използвани 11,654,398 BNB.

Цената на Бинанс Койн (BNB) се е увеличила с около 44% през последния месец (източник: coinmarketcap.com)

По същество Бинанс изпълнява символичен превод между Етериум и Binance Chain, за да прехвърли всичките Бинанс Койни, които са на пазара, към новосъздадената блокова мрежа.

„BNB ще бъде използвана като гориво за Binance Chain, за да подпомага мрежовите транзакции. Също така, за фона на миграцията: „BNB ще бъде преобразувана от ERC20 в символите на Бинанс, работещи на Binance Chain чрез платформата за обмен на Binance.com, прагматичен и ефективен начин за извършване на първоначалния обмен на символи“, обясниха още от компанията.

Достатъчно децентрализирани ли са DEXes ?

Някои от критиките срещу DEXes през последните няколко години бяха относно скалируемостта и децентрализацията.

Повечето разработчици на децентрализирани борси или DEX протоколи описват DEX като платформа, на която потребителите имат пълен контрол над своите фондове в екосистема без лишаване от свобода.

Това означава, че дори и по време на търговията, потребителите винаги имат контрол над своите средства и рискът от потенциално хакерско нападение, поставящ потребителски средства в риск, не съществува.

„Това е различно от централизирания обмен, защото тук изобщо не се държат потребителски средства. Те са напълно лишени от лишаване от свобода. Видяхме много ретранслатори, които започват да създават инструменти за създаване на пазар с отворен код,” каза Амир Бандеали, главен оперативен директор на 0x.

Чанпенг Жао, изпълнителен директор на Бинанс, отговори на критиките към нивото на децентрализация на DEXes през февруари, като заяви, че фокусът върху създаването на DEX е да се предоставят на потребителите на платформата пълен контрол над парите си.

Джао добави:

Изглежда, че няколко момчета са извън форма, успокойте се. Не го наричайте DEX. Наречете го обмен, където потребителите контролират собствените си средства, работещ с бърз блокчейн, поддържан от няколко възли, плюс бърз и лесен интерфейс. Това е. Ако това ви прави щастливи. В крайна сметка пазарът ще гласува. Нека да видим как ще се отрази промяната на мрежата. „

One Reply to “Бинанс прави свой собствен децентрализиран Блокчейн, за да предизвика Етериум”

Leave a Reply