Бинанс потвърждава предстоящото предлагане на стейбълкойн

Един от водещите криптопазари, Бинанс, потвърди скорошното пускане на собствен стейбълкойн.

В телефонно интервю с Bloomberg, финансовият директор на Бинанс, Wei Zhou, потвърди предстоящото предлагане на стейлбълкойн, който платформата ще пусне.

Стейбълкойнът ще се казва Binance GBP и ще бъде обезпечена от резерв в лири стерлинги. Ще бъдат пуснати и още койни вързани към fiat валути, каза още Zhou. Binance ще работи в сътрудничество с партньори, които искат да пуснат свои стейбълкойни посредством Binance блокчейн технологията Binance Chain.

Четете още: Ledger Nano S обяви подкрепата си за Binance DEX

Binance ще бъде още един от бързорастящия брой съперничещи си участници, които пускат интересния за пазара, но и спорен стейбълкойн Tether.

Наскоро беше разкрито, че Тether, който е пуснат от фирма свързана с Bitfinex криптопазара, не е напълно обезпечен от авоари американски долари както се твърдеше. Tether Ltd е замесен и в съдебен спор с прокурора на Ню Йорк заради таен заем отпуснат на дъщерна фирма.

Тези проблеми, които вероятно ще се отразят на нагласите на инвеститорите, предлаганите от Binance стейбълкойни може и да бъдат добре приети тъй като ще бъдат напълно 100% обезпечени във fiat валути и ще предлагат повече прозрачност.

За момента, обаче, Binance не планува да пуска стейбълкойн обезпечен в американски долари, според Zhou.

Източник

Leave a Reply