Бинанс мери сили с Амазон и Гугъл с крипто-облачни услуги

Криптовалутният гигант Бинанс бързо се превръща в Гугъл в света на цифровите активи. Последното му начинание дори ще се конкурира с търсещия гигант, заедно с Амазон и Майкрософт, след като погледна към облачните услуги.

Крипто-гигант в облака

През последната година Бинанс изяде конкурентите си, осигурявайки над 50% от пазара на криптовалута. Това доведе до намаляване на пазарния дял на Bittrex, Poloniex, Bitfinex и повечето от неговите конкуренти.

Скорошен доклад на Блумбърг предполага, че компанията сега иска да се захване и с техническите гиганти. В доклада се добавя, че базираната в Малта фирма е направила първия си поток в бизнес услугите, като е отпуснала своите технологии и ликвидност на клиенти, които искат да започнат свой собствен обмен.

Бинанс обяви своя облачен проект, за да помогне на бизнес клиентите и партньорите си да създадат криптовалути, използвайки собствена технологична инфраструктура.

Това решение следва стъпките на потребителски технологични монополи като Амазон и Гугъл, които се превърнаха в най-големите доставчици на облачни услуги в света.

Изпълнителният директор Чангпенг Жао има големи амбиции Binance Cloud да изпревари основната борса на фирмата, за да се превърне в най-големия източник на приходи в следващите пет години. Той каза за Блумбърг;

„Теоретично можем да позволим на всеки в света да създаде свой собствен обмен и търсенето е огромно. Дори през криптовалутната зима през 2018 и 2019 г. стотици нови борси изскачат всеки ден. “

В туит днес Жао добави, че статията е фокусирана върху приходите и числата.

Печалбата очевидно е крайната цел тук, тъй като преминаването към бизнес ориентиран модел може да помогне на стартиращите предприемачи да отключат по-стабилен поток от приходи.

В момента Бинанс прави по-голямата част от своите милиарди от такси за транзакции за търговия. Това се разраства, тъй като компанията се разширява в редица различни страни по света, предлагащи регулирани фиатски рампи, където по-рано имаше малко възможности.

Световната доминация е амбицията тук, а Жао добави, че Бинанс ще благоприятства фиатните борси като своите клиенти в облака. Компанията ще се насочи към региони или общности, където тепърва ще изгражда силно присъствие.

В доклада се добавя, че през следващите седмици Бинанс ще обяви първата борса за фиат, захранвана от облачната си услуга, и потвърди, че има още четирима клиенти в проекта.

Чангпенг Жао призна проблема с ликвидността при по-малките борси и добави, че клиентите ще имат достъп до книгите за поръчки на всички съществуващи двойки за търговия на първичната борса.

Участието на собствения маркер на BNB на фирмата не бе споменато, въпреки че в деня на писането тя се търгуваше почти с 4% по-високо при нива от около $ 23.65.

Източник

Leave a Reply