Бинанс Койн BNB

Бинанс е глобална борса за криптовалути, която предоставя платформа за търговия с повече от 100 различни дигитална актива. По отношение на обема на търговията за последните две години, Бинанс се счита за най-голямата борса за криптовалута в света, отбелязва Уикипедия.

Цената на криптовалутата Бинанс Койн BNB в момента е 12,68 щатски долара по листинга на сайта Коинкост. Създадена през 2017 година, валутата упорито се налага на пазара и трупа обеми. Вероятно с разрастването на международната търговия, основана на блокчейн технологията и възможните взаимоотношения между валутите, които по-скоро засега се търгуват помежду си инцидентно и епизодично, е възможно валутата да поскъпне. На осмо място по търговия в листата на Коинкост, Бинанс Койн BNB ще бъде дълго време устойчива, с добра капитализация и нарастващ обем.

Четете още: Убиецът на Етериум вече е тук – и името му е Бинанс Койн

Исторически по-важните моменти в развитието на компанията са: неколкократното преместване на офисите на  компанията – от Китай в Япония, от там в Тайван и накрая в Малта; договорът  за Международно сътрудничество с Бермудите през пролетта на 2018 г.; Меморандум за разработване на платформа за търговия с токени за сигурност за фондовата борса на Малта и разработването на собствената й борса Binance.com през тази година. Етапен момент в развитието на криптовалутата е и проектът за монети, стартирал през август 2018 г., на стойност 32 милиона долара. Идеята на този проект е създаване на по-стабилни монети, които да  преодоляват  прословутата нестабилност на биткойна и други популярни цифрови активи. През януари 2019 г. Бинанс обявява, че започват да си партнират с базирания в Израел процесор за плащане Simplex, за да се даде възможност на потребителите за закупуване на криптовалута с дебитни и кредитни карти, включително Visa и Mastercard. Покупките подлежат на местните банкови политики на Simplex и са ограничени до двойките на XRP с Биткойн, Етериум, Лайткойн и Рипъл. Четири месеца по-късно борсата е хакната, но благодарение на своя фонд за сигурни активи, се издължава на клиентите си.

Бинанс Койн (BNB) е криптовалута, базирана на платформата Бинанс. Името „Бинанс“ е комбинация от термините „бинарни“ и „финанси“.  От 2019 г. много фирми приемат Бинанс Койн като начин на плащане, според другия ни източник –  Коинмаркеткап.

Четете още: КойнБейз и Бинанс доминират, ежедневните посетители надвишават 1,2 милиона

Свързаните валути с Бинанс Койн (BNB) са EOS (EOS), Лайткойн, Тезос, BitКойн SV,  Биткойн Кеш.

Какво пише реномираният сайт „etoro“ за тази криптовалута, когато описва нейните различия:

„Когато става въпрос за търговия с Биткойн, търговецът винаги трябва да е наясно коя криптовалута използва. Не всички криптовалути са еднакво надеждни и сигурни. Борсата на   Бинанс е една от най-сигурните борси в света.“

Централизация срещу Децентрализация

Биткойн се търгува навсякъде и е податлив на различни влияния. На борсата Бинанс той е на едно място, което го прави по-малко податлив на външни и вътрешни обстоятелства на Бинанс.

      Борсата на Бинанс е нов, лансиран през 2017 г. продукт, а Биткойнът от друга страна, има дълъг и доказан опит, излизайки на бял свят за първи път през 2009 година.

      Биткойн има строг лимит от 21 милиона монети, докато Бинанс Койн (BNB) има лимит от 200 милиона. Това означава, че през следващите години монетите на Бинанс Койн (BNB) могат да изпреварят Биткойн като общ обем.

https://coincost.net/en/currencies

https://coinmarketcap.com/currencies/Бинанс-Койн/

https://en.wikipedia.org/wiki/Бинанс

Leave a Reply