Бинанс Койн (BNB) е една от първите криптовалути, която достига най-високото си ниво от 2017 г. насам

На 19 април, след дългоочаквания дебют на мрежата Binance Chain, цената на Бинанс Койн (BNB) се повиши с 10% спрямо щатския долар, превръщайки се във втория крипто-актив (след EOS през май 2018 г.) от 2017 г., която достига отново най-високата си цена за всички времена.

Другите крипто активи, които се доближават до BNB, които създадени преди 2019 г., са намалели с около 20 до 50% спрямо долара. Повечето токени са намалели с близо 99% спрямо щатския долар след пика на пазара през 2017 година.

Как Бинанс Койн (BNB) стана първата криптовалута, която да надмина най-високата си стойност от 2017 година?

На 12 януари, 2018, Бинанс Койн постигна рекордни стойности от $24.46, след като отбеляза 12-кратно увеличение на стойността си само за два месеца.

През последните 24 часа БНБ поскъпна с 11.2% спрямо щатския долар и достигна 24.77 долара след дългоочакваното пускане на основната мрежа на Binance Chain, регистрирайки зашеметяващ ръст от 309% спрямо година по-рано.

Какво е Блокчейн? Ръководство за начинаещи

Голямото увеличение на стойността на БНБ за сравнително кратък период от време подсказва, че инвеститорите в крипто-актива са уверени в дългосрочния растеж на криптовалутата, особено в децентрализирания обмен (DEX) и децентрализираното приложение (DApp).

След стартирането на основната мрежа на Binance Chain, няколко блокови проекта като Red Pulse и Mithril преминаха от протоколи за интелигентни договори като Етериум към Binance Chain.

Други мащабни проекти като Enjin, които според съобщенията са осигурили стратегическо партньорство с Samsung, обявиха подкрепа за Binance Chain и BNB.

Въпреки това, дори преди основния старт на Binance Chain, BNB се представи силно срещу биткойна и щатския долар по време на 16-месечния мечи пазар.

Митрил (MITH) стана първият проект, който стартира във веригата Бинанс, и нарастна със 70%

Доброто представяне на Бинанс Койн през 2018 г. се дължи главно на механизма за изгаряне на монети – процес, при който печалбите, генерирани от крипто-към-крипто обменът на Бинанс, се използват за обратно изкупуване на BNB от притежателите.

Импулсът на BNB, създаден от механизма за обратно изкупуване, беше подхранван от стартирането на децентрализиран обмен през първата половина на 2019 г., придружен от стартирането на собствен протокол за блокчейн.

В предстоящите дни се очаква Бинанс да инициира втория по големина символичен суап в историята на пазара на криптовалута, като премести Бинанс Койн, който в момента се основава на Етериум, към Binance Chain.

Бинанс Койн остава най-ценният знак на Етериум с голям марж с пазарна капитализация от 3,4 млрд. долара. Maker (MKR), вторият най-ценен знак в протокола, се оценява на 620 милиона долара.

Какво трябва да докаже Бинанс Койн от тук нататък?

Ако цената на BNB се представи добре през 2018 г. благодарение на механизма за обратно изкупуване и отново се покачи през 2019 г. в очакване на основното освобождаване, тогава Binance Chain може да покаже реален потенциал като високопроизводителна и с голям капацитет блокчейн, за да запази тези печалби.

Докато фокусът на Binance Chain изглежда е насочен към подпомагане на децентрализирания обмен, той ще трябва да демонстрира на инвеститорите, че проекти като Mithril и други платформи на блокчейн които планират да мигрират към Binance Chain, могат да функционират безпроблемно в протокола.

Вероятно очакванията на инвеститорите са насочени към това как екипът на Бинанс ще продължи напред с плановете си за по-нататъшна децентрализация за своя DEX.

Източник

Leave a Reply