Бинанс Койн – първата монета, която може да надскочи досегашния си връх

Бинанс Койн – първата монета, която може да надскочи досегашния си връх

Крипто-зимата е сурова по отношение на повечето играчи в индустрията, след като Биткойн и останалата част от пазара на криптовалута спаднаха между -80% до -90% от техните най-високи (ATH) цени. Дори с последния 40% ценови скок на
Биткойн през последните 90 търговски дни, той все още търгува на стойност, която е -73% по-ниска от цената ATH.

Въпреки условията на крипто-зимата, има една криптовалута, която успя да се върне обратно към цената си ATH и сега търгува на стойност, която е само -20% по-ниска от най-високата.

Ригове за добив на криптовалути

След значително увеличение на цената от 224% през последните 90 дни, Бинанс Койн може да стане първата криптовалута от топ 20, която да пробие над предишната си ATH. Криптовалутата вече достигна до предишния си ATH срещу Биткойн и сега изглежда, че ще последва примера с пробив на цената срещу USD.

Бинанс Койн е криптовалута, създадена от най-голямата крипто обменна борса в света, Binance. Криптовалутата позволява на търговците да получават отстъпки за такси за търговия и наскоро е позволила на притежателите да участват в кръговете за финансиране на криптовалута чрез проекти на техния Binance Launchpad.

След 30% увеличение през последните 30 дни, Бинанс Койн се търгува на цена от $19,40. Предишният ATH беше на 12 януари 2018 г., който достигна $25.18. Това означава, че Бинанс Койн трябва да нарасне с $5.78, за да успее да достигне до най-високата си стойност до момента. Крипто-валутата понастоящем се нарежда на седмо място в класацията на пазарната капитализация, като притежава обща стойност от 2,75 млрд. долара.

Какво е Биткойн – обяснение като за петгодишно дете

Нека разгледаме пазара на BNB и да посочим някои потенциални области на съпротива по пътя нагоре към ATH.

Анализ на цената на Binance Coin

Предишният ATH е представен на графиката чрез хоризонтална розова линия. Виждаме, че откакто BNB/USD премина над 100-дневната плъзгаща се средна към началото на февруари 2019 г., пазарът продължи да нараства значително.

Ценовото действие достигна съпротива към началото на април 2019 г. при средносрочно 1.414 ниво на разширение на Фибоначи (нарисувано в лилаво), на цена от $19.89. Пазарното покачване нарасна в тази зона на съпротива и се прехвърли в подкрепа около $17.30.

Въпреки това ценовото действие отново се върна към гореспоменатото ниво на съпротива в последната търговска сесия.

Ако биковете продължават да увеличават натиска и натискат ценовото действие над нивото от $20.00, можем да очакваме по-високото съпротивление на нива около $21.00 и след това на ниво 1.618 Fibonacci Extension (нарисувано в пурпурно), на цена от $22.13.

Ригове за добив на криптовалути

Над $ 22.13, по-високата съпротива може да бъде разположена краткосрочно 1.414 ниво на Фибоначи (нарисувано в синьо), на цена от $24.42. Ако купувачите успеят да докарат пазара над това ниво, те ще бъдат свободни да направят опит да пробият над предишното ниво ATH около $ 25.18.

RSI остава над нивото от 50 за целия период на 2019 г. Това показва, че биковете силно контролират пазарния импулс. Ако RSI успее да остане над 50, можем да очакваме BNB/USD да надскочи ATH, надявам се преди края на април 2019 година.

Нека набързо разгледаме двойката BNB/BTC и да подчертаем някои области, в които потенциалната съпротива се движи по-високо.

Като погледнем на графиката по-горе пазара BNB/BTC, можем да видим, че той е счупил 100-дневната плъзгаща се средна към края на декември 2018 г. и от тогава BNB/BTC нараства.

Можем също така да видим, че пазарът преминава през предишното си ATH през февруари 2019 г., когато Бинанс Койн успя да пробие над нивото на 0.0026617 Биткойна. Пазарът продължи да се покачва значително по-високо от предишния ATH, след като ценовото действие срещна съпротива при нивото от 1.272 Fibonacci Extension (начертано в пурпурно), на цена 0.004398 BTC в началото на април 2019 година.

Огромен успех: Opera вгражда портфейл за криптовалути в своя настолен браузър

Ценовото действие леко спадна, след като достигна това ниво, но наскоро намери подкрепа на ниво 0.003419 БТК. Ако купувачите продължат отново да вдигат BNB/BTC, можем да очакваме незабавното съпротивление да бъде разположено на 0.0040 BTC и 0.0042 BTC. Над това по-нататъшно по-високо съпротивление може да бъде разположено при 0.004398 BTC и след това при 1.414 и 1.618 нива на Фибоначи разширение (нарисувани в пурпурно), на цена 0.004616 BTC и 0.004929 BTC, съответно.

Заключение

Крипто зимата наистина накара много монети да се борят изключително здраво и повечето от тях все още имат много дълъг път да извървят, преди да достигнат до предишните си цени ATH.

Въпреки това, Бинанс Койн остава изключение след значителното си покачване през 2019 г. Ако биковете могат да продължат да контролират пазарния импулс и да изтласкат пазара над нивото на съпротива от $20.00, можем да очакваме Бинанс Койн да създаде нов ATH още в края на април 2019.

Източник

One Reply to “Бинанс Койн – първата монета, която може да надскочи досегашния си връх”

Leave a Reply