Бинанс защитава от загуба на работа по време на глобалната пандемия

Докато световната безработица продължава да достига нови максимуми на фона на пандемията на коронавируса, криптовалутната индустрия навлиза, за да защити от загуба на работни места, като някои от най-големите компании в бранша обявиха намерението си да наемат нови служители.

Бинанс, най-голямата световна борса за криптовалути, току-що обяви, че се стреми да наеме повече от 100 нови служители, въпреки продължаващия икономически спад.

В туит от 3 април Бинанс покани хората по целия свят да построят кариера в Блокчейн пространството, предлагайки решаваща възможност за „работа от дома“, тъй като глобалните юрисдикции продължават да засилват карантинните мерки.

Изпълнителният директор и основател на Бинанс, Чангпенг Зао, впоследствие привлече допълнително внимание към наемането на Бинанс, като туйтна:

„Свиквате да работите от вкъщи, но мразите работата си? Добри в това, което правите и сте страстни към крипто? Знаете какво да правите.“

Бинанс да увеличи персонала си с поне 10%

Докато в официалното съобщение се казва, че Бинанс е готов да наеме най-малко 100 души, страницата с обяви за работа наброява близо 180 отворени позиции, включително потенциални наемания. Както съобщава Cointelegraph, Бинанс има най-малко 800 служители в своя екип до момента. Отворените обяви за работа на компанията обхващат различни области като развитие на бизнеса, маркетинг, комуникации, обслужване на клиенти, финанси, анализи и фронт-енд.

Четете още: Испанските данъчни „пазители“ пускат уведомления към 66 000 крипто търговци

Като глобална криптовалутна компания, Бинанс наема таланти в цял свят. Списъкът включва широк брой места в Европа, Азия и Латинска Америка.

Крипто индустрията очевидно нараства сред световната икономическа несигурност

Обявите за работа на Бинанс са от решаващо значение на фона на това, че броят на безработицата продължава да нараства в световен мащаб. Както съобщава Cointelegraph, 6,6 милиона души в САЩ подадоха молба за безработица миналата седмица; число, което е над два пъти повече от официалните оценки.

Бинанс не е единствената компания, която изглежда да разширява персонала си по време на този труден социален климат. В края на март, основната борса за криптовалути, базирана в САЩ, Kraken, съобщи, че разширява екипа си от 800 с допълнителни 67 наемания.

Новините идват на фона на общата ситуация на крипто пазарите, като Биткойн (BTC) постепенно се възстановява през последните две седмици след падането под 4000 долара в средата на март. На 16 март Катрин Коули, изпълнителен директор на Binance US, разкри, че карантината на коронавируса в Азия води до значителен скок в обема на търговията.

Вчера Бинанс официално обяви историческото си придобиване на основния уебсайт за крипто данни, CoinMarketCap или CMC. Докато и Бинанс и CMC гарантираха, че уебсайтът ще продължи да работи независимо, временният изпълнителен директор на CMC заяви, че компанията не очаква промени в екипа в близко бъдеще.

Източник

Leave a Reply