Басейнът за добив на Bitcoin Poolin спира тегленията на фона на кризата с ликвидността

Един от най-големите басейни за добив на биткойни в света се бори да обслужва тегленията в целия „скучен криптопазар“

Основният басейн за добив на биткойни Poolin е с недостиг на ликвидност след масови тегления.

Тегленето на средства от портфейла на услугата беше преустановено в понеделник вечерта.

Платформата за добив на криптовалути Poolin – една от най-големите в света – замрази тегленията до второ нареждане, тъй като нейните управители се борят с проблеми с ликвидността и оперативната стабилност.

Poolin преустанови тегленията до 18:00 ч. българско време в понеделник като част от защитен ход, предназначен да се ориентира в „скучния криптопазар“, се казва в изявление на фирмата от неделя.

Флаш сделките и вътрешните трансфери в системите на Poolin също бяха спрени за неопределено време. Фирмата, която поддържа добив в множество вериги за доказване на работа, заяви, че ще продължи да проучва „стратегически алтернативи с различни страни“.

Въпреки това Poolin заяви, че активите на потребителите в нейния PoolinWallet са в безопасност и че нетната стойност на компанията е положителна. Според изявлението на Poolin за замразяването отчасти са виновни масовите тегления.

Ежедневно добиваните монети са продължили да се изплащат на ден, заяви фирмата, докато други монети не са били засегнати.

Ликвидността продължава да тормози множество криптофирми, включително големи компании за добив на биткойни, след разклащането на пазара по-рано през годината. По-късно стана ясно, че големите криптозаемодатели са били свръхзадлъжнели, докато са били изложени на проблемни проекти, което ги прави податливи на прекомерни движения на цените на криптовалутите.

В стремежа си да стабилизира ликвидните си затруднения Poolin заяви, че ще намали някои такси и ще промени метода си на изплащане на биткойн миньорите от Full-Pay-Per-Share (FPPS) на Pay-Per-Last-N-Shares (PPLNS).

Методите се различават леко, като FPPS предлага на миньорите дял от таксите за транзакции в даден пул, докато PPLNS генерира печалба само въз основа на броя на добитите блокове.

По данни на BTC.com през последните три месеца Poolin е добил малко над 10% (1381) от всички блокове на биткойн, което прави 8 361 BTC (166,4 млн. долара по текущи цени). В момента пулът добива около 3,6% от всички блокове на етер.

От Poolin заявиха, че ще направят моментна снимка на оставащите салда на биткойни и етери в своите минни басейни, за да определят какво се дължи на миньорите.

Актуализация на графика за изплащане на оставащите салда ще бъде публикувана след уточняване на подробностите, каза Пулин, който очаква допълнителни подробности, както и решения, предоставени на потребителите по някое време през следващата седмица.

Източник: https://blockworks.co/bitcoin-mining-pool-poolin-halts-withdrawals-amid-liquidity-crunch/

Leave a Reply