Американски сенатор: Дори да искаме, не можем да забраним Биткойн

Сенаторът на САЩ Майк Крапо призна, че би било трудно или невъзможно да се забранят биткойните в Съединените щати, като каза, че „не можем да забраним Биткойн“. Сенаторът публикува редица положителни коментари относно биткойните, докато председателстваше заседанието относно криптовалутите на Комисията по банкиране, жилища и градски въпроси в сената вчера.

„Ако Съединените щати решат – не казвам, че трябва да го направят, но ако Съединените щати решат, че не искат криптовалутата да присъства в Съединените щати, и се опитат да я забранят, аз съм напълно уверен, че не не можем да забраним Биткойн, защото това е глобална технология, глобална иновация.“

Коментарите му повтарят думите на Патрик Макенри, който каза по-рано този месец, че „няма капацитет който да убие Биткойна“.

Четете още: Биткойн спечели търговската война между САЩ и Китай

Членовете на Конгреса все повече затоплят отношенията си с Биткойн и започват да разбират неговата неудържима сила.

СЕНАТОР: БИТКОЙНЪТ ИМА „СЪЩЕСТВЕНИ ПОЛЗИ“

В своето встъпително изявление сенатор Крапо представи биткойн в много положителна светлина. Той каза, че скоковете на технологиите са неизбежни и САЩ трябва да поемат водеща роля в насърчаването на иновациите.

„Струва ми се, че иновациите в цифровите технологии са неизбежни, могат да бъдат от полза и вярвам, че САЩ трябва да е лидер в разработването на тези иновации и внедряването на правилата относно тях.“

Крапо продължи да обсъжда директно биткойн и дигитални активи, като подсказа, че те имат значими ползи.

Четете още: JPMorgan: Има 60% шанс за рецесия в САЩ до 2020 г., алтернатива ли са криптовалутите?

„С подходящия баланс на регулиране цифровите валути и тяхната иновативна основна технология биха могли да осигурят значими ползи и с нетърпение очаквам да науча повече за екосистемата по време на това изслушване.“

КОНГРЕСЪТ СЕ ОБРЪЩА КЪМ БИТКОЙН

Юли е основен месец за биткойн на политическата сцена. Конгресът беше домакин на двудневно изслушване на предложената от Фейсбук криптовалута Везни по-рано този месец. Проектът на Фейсбук беше затлачен, но изслушванията откриха много позитивни коментари за Биткойн.

Кевин Маккарти заяви „харесвам биткойн“, като същевременно критикува централизираната екосистема на Везни.

Патрик Макенри също беше отворен към екосистемата на цифровите активи и призна, че биткойн е „неудържима сила“.

ИДВАТ РЕГУЛАЦИИ?

Общият тон на Конгреса изглежда се движи към разумното регулиране. Концепцията за забрана на биткойн окончателно е отхвърлена. Следващата стъпка ще се съсредоточи върху това как могат да изглеждат тези регулации.

Изказвайки се на изслушването вчера, Джереми Аллайър от Circle заяви, че по-добрата яснота от страна на регулаторите ще спре крипто компаниите да се изселват от САЩ.

Четете още: Нюйоркските регулатори определят нов отдел за лицензирането на криптовалутните фирми

„Има фундаментално несъответствие между регулаторната структура и насоките, които имаме тук (в САЩ), и естеството на тези цифрови активи. Пазарите по света приемат това, не само Бермудите, но Сингапур, Швейцария, дори юрисдикции като Франция, въвеждащи … дефиниции на цифрови активи, за да могат емитентите да се чувстват комфортно. „

Малко вероятно е биткойн и дигитални активи да получат лесно приемане от Конгреса, но тенденцията е положителна. Изслушванията през юли показват, че Конгресът е по-обмислящ, разбиращ и открит по отношение на биткойните.

Източник

Leave a Reply