Американски конгресмен иска данъчна яснота за криптовалутите

Конгресменът на Съединените щати (R-N.C.) Тед Бъд се изправи пред Данъчната Комисия на САЩ и говори относно предполагаемите проблеми с действащите данъчни закони за криптовалутите, според видеозапис на показанията, публикуван на 4 юни. Той настоя за данъчна яснота за криптовалутите.

Конгресмен Бъд заяви, че криптовалутите трябва да имат de minimis освобождаване от данъци като чуждестранните валути.

Бъд цитира законопроект H.R.3708 или „Закон за справедливост при данъчното облагане на криптовалутите“, който би разширил Кодекса за вътрешния данък от 1986 г. за третиране на лични покупки на крипто-валута като лични сделки в чужда валута, които не се облагат.

Бъд подчертава факта, че тъй като Службата за вътрешни приходи (IRS) счита криптовалутата за вид собственост, криптовалутите понастоящем не отговарят на условията за освобождаване от данък de minimis.

Четете още: Биткойн спечели търговската война между САЩ и Китай

Вместо това, тъй като те са собственост, данъчните служби изискват лица, които използват криптовалута, за да купуват фиктивни пари или стоки и услуги, да изчислят и след това да платят данъчното задължение, свързано с тази сделка.

Запознайте се с Койнбейз тук

Същевременно Бъд коментира въпроса за двойното данъчно облагане. Тъй като криптовалутите се облагат като собственост, транзакциите с криптовалута водят до ситуация на „двойно данъчно облагане“. При него IRS третира сделката за купувача и като продажба, и като покупка. Бъд твърди, че това води до несправедливо взискателни практики за водене на отчетност за данъкоплатците и е възпиращ фактор за участие в бизнес, базиран на блокчейн.

Бъд заяви, че покупките с криптовалути трябва да се третират като обикновени покупки. Той се позовава на законопроект HR7361 или на законопроекта за „виртуалната стойност на данъка за фиксиране на 2018 г.“, който включва криптовалута в обхвата на данъчните отлагания съгласно Закона за данъчните облекчения и работни места на IRS, раздел 1031, отнасящ се до „подобен вид обмен“. Без решение от този вид, Бъд казва, че транзакциите с блокчейн са подложени на почти 40% данък върху продажбите.

Четете още: Новини за криптовалутите

Бъд накратко отбеляза, че развитието на технологията Блокчейн е национален икономически въпрос. Според него би било проблем, ако иновацията на Блокчейн се премести предимно в страни като Малта и Сингапур. Важна крачка е определянето на данъчна яснота за криптовалутите.

Както вече беше съобщено от Cointelegraph, изпълнителният директор на Coin Center Джери Брито обсъди законопроект, който ще предостави de minimis освобождаване от данъци за криптовалутите на криптоконференцията Консенсус, проведена на 13 май 2019. В крайна сметка повторно представения Token Taxonomy Act (TTA), вероятно ще изиска да се третират криптовалутите като чужди валути за целите на личните транзакции.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply