Авторът на „Богат татко, беден татко“ Робърт Кийосаки каза, че цената на Биткойн „Отива към Луната“

В четвъртък (26 ноември) Робърт Кийосаки, изключително успешният автор на поредицата от книги за лични финанси „Богат татко, беден татко“, разкри най-новите си разсъждения за три инфлационни хедж актива, които той обича – сребро, злато и Биткойн.

„Богат татко, беден татко“, която е една от 10-те най-добри книги за лични финанси на всички времена, „защитава значението на финансовата грамотност (финансово образование), финансовата независимост и изграждането на богатство чрез инвестиране в активи, инвестиране в недвижими имоти, започване и притежаване бизнеса, както и увеличаване на нечия интелигентност (финансов коефициент на интелигентност) за подобряване на бизнес и финансовите способности.“

По различно време по време на настоящата пандемия от COVID-19 Кийосаки критикува реакцията на Федералния резерв на произтичащите от това икономически последици и настоятелно призовава многобройните си последователи в социалните медии да се предпазят от това, което той смята за неизбежна висока инфлация (и вероятно хиперинфлация) в бъдеще, използвайки техните фиатни притежания, за да купуват сребро, злато и Биткойн.

Над 15 трилиона долара ще се влеят в злато и биткойн

Епизод 263 на „Pomp Podcast“ на Антъни Помплиано, който излезе на 7 април, включва интервю с Кийосаки.

По време на това интервю Помплиано (известен още като „Помп“) попита Кийосаки за мнението му относно активите на „традиционния инфлационен хедж“.

Кийосаки каза:

„Златото и среброто са Божиите пари. Биткойнът е парите на хората с отворен код.“

Е, около 01:57 UTC на 26 ноември, Кийосаки увери своите 1,4 милиона последователи в Twitter, че Биткойн „отива на Луната“, и им каза да обмислят и закупуването на повече сребро, ако цената му (в момента 23,29 долара за унция) падне до 19 долара и повече злато, ако цената му (в момента 1,814,60 $ за унция) достигне 1750 $.

Въпреки че Кийосаки харесва и трите актива, той все още признава, че Биткойн е значително по-добър от среброто и златото:

Биткойн бумът бие злато и сребро. Какво означава това? Това означава, че по-добре купувайте колкото можете повече сега. Влакът се движи. Доларът умира. Среброто все още е достъпно за всички. Тъй като доларът се срива, не е важна цената, а колко монети злато, сребро или биткойн притежавате.

Още на 8 август, когато биткойн се търгуваше около 11 770 долара, а златото се търгуваше около 2032 долара (т.е. близо до рекордното си ниво), той някак си прогнозираше, че биткойнът ще се окаже „най-бързият кон“:

Златото нарасна с 35% през 2020 г. S&P само с 3%. Среброто все още е най-доброто, все още 30% под най-високото си ниво за всички времена. Най-доброто, защото е ограничено в количество, използва се в индустрията и все още е достъпно за тези с ограничен бюджет. Тих е само Биткойн. Подозирам, че е на път да стане най-бързият кон.

Източник

Leave a Reply